Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Ολοκλήρωση Σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς

Διάδωσέ το

Ολοκλήρωση Πανελλαδικών Επιμορφωτικών Σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς για την ένταξη στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε ο Πανελλαδικός κύκλος επιμορφώσεων-παρουσιάσεων σε εκπαιδευτικούς, του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο https://isecurenet.sch.gr/portal/ ).
Ειδικότερα στο πλαίσιο λειτουργίας της 8ης όγδοης χρονιάς του Δικτύου υλοποιήθηκαν Διαδικτυακά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπ/σης και των αντίστοιχων ΠΕ.Κ.Ε.Σ. στην  Κεντρική Μακεδονία, Αν. Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και στο 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, το διάστημα 3 έως 17 Δεκεμβρίου 2021.
Το περιεχόμενο των σεμιναρίων αφορούσε:
●       Την παρουσίαση του περιεχομένου, του ρόλου και της στοχοθεσίας του Δικτύου
●       Ενημέρωση για τις δυνατότητες υλοποίησης δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων
●       του Διαδικτύου
●       Τρόποι αξιοποίησης του Δικτύου, στο πλαίσιο των θεματικών αξόνων των ‘Εργαστηρίων δεξιοτήτων’
●       Τρόποι και πρακτικές πρόληψης κινδύνων σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και
●       άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες και φαινόμενα που έχουν σχέση με το διαδίκτυο.
Εισηγητής ήταν εκ των εκατόν είκοσι (120) Πρεσβευτών του Δικτύου Δρ. Απόστολος Παρασκευάς, (ΣΕΕ ΠΕ 70 του 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας) και παρεμβάσεις και χαιρετισμοί έγιναν σε κάθε σεμινάριο από Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης (Μπαχαράκης Θωμάς, Μπαντίκος Κωνσταντίνος), Οργανωτικούς Συντονιστές (Ανταμπούφης Νικόλαος, Βούλγαρης Σταμάτιος,  Βιδάκη Ειρήνη, Καράμηνας Ιγνάτιος, Κωτούλας Βασίλειος, Παπαδάκης Σπυρίδων, Αδαμαντία Φατσέα) και Πρεσβευτές του Δικτύου (Ανδρεάδου Χαρά, Αλεξούδα Γεωργία, Αλμπανάκη Ξανθή, Θεοδοσιάδου Εύη, Καπανιάρη Αλέξανδρο, Λουιζίδου Λάουρα, Μποταΐτη Αρετή, Νικολακοπούλου Κατερίνα, Ντούλια Αθηνά, Παπαδημητρίου Άρτεμη, Παπαδόπουλο Πάρη, Πάσχου Αγγελική, Προβελέγγιο Πέτρο, Τζελέπη Σοφία, Φελούκα Βασιλική).
Το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο είναι  ένα Θεματικό Δίκτυο  οκτακοσίων  (800+) δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αδειοδοτημένο από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Π/θμιας κ Δ/θμιας Εκπαίδευσης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Αν. Μακεδονίας κ Θράκης και με Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των ανωτέρω ΠΕΚΕΣ των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των 1ο  κ 2ο  ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου, 2ο ΠΕΚΕΣ Βορείου Αιγαίου, 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας.
Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2014 μέχρι σήμερα, είναι εθελοντικό, μη χρηματοδοτούμενο και την επιστημονική ευθύνη, υποστήριξη και το συντονισμό, υλοποιούν εκατόν είκοσι (120) στελέχη της εκπαίδευσης, (πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι Π/θμιας κ Δ/θμιας Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου αλλά και εκπαιδευτικοί  με αυξημένα τυπικά προσόντα στις ΤΠΕ).
Αποτελεί ένα παράδειγμα Πανελλαδικής συνεργασίας Περιφερειακών Διευθύνσεων Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης, Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης, πρώην Σχολικών Συμβούλων και Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου καθώς και Διευθυντών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων από σχολικές μονάδες των ανωτέρω Διευθύνσεων.
Στοχεύει στην ενημέρωση-επιμόρφωση εκπαιδευτικών, στη βιωματική εκπαίδευση με ενεργητική συμμετοχή των μαθητών καθ΄ όλη τη διάρκειας φοίτησης στην Προσχολική, Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση αλλά και των γονέων τους, για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, είδη, τρόπους και πρακτικές πρόληψης  κινδύνων σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες και φαινόμενα.
Περισσότερες από τετρακόσιες (400) εργασίες συμμετεχόντων σχολικών μονάδων έχουν υλοποιηθεί και αναρτηθεί (αφού ελέγχθηκαν για προσωπικά δεδομένα και ακατάλληλο περιεχόμενο),   στην ιστοσελίδα του Δικτύου, στη θέση που έχει κάθε σχολική μονάδα, με τα στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και Πρεσβευτών, για διάχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πληροφορίες για το Δίκτυο, στοιχεία επικοινωνίας και όλες οι εργασίες,  μπορούν να αναζητηθούν στη διεύθυνση:  http://isecurenet.sch.gr/portal/

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *