ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαβρόγλου: Θα καταργήσουμε την αξιολόγηση, υποτιμά τους εκπαιδευτικούς

Διάδωσέ το

αξιολόγηση

“Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση είναι μια διαδικασία με την οποία ελέγχονται και οι δύο πλευρές. Θα πρέπει κανείς να δει και η Πολιτεία  τι έχει κάνει από τη δική της πλευρά και μετά να ζητήσει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ένα από τα πράγματα που θα κάνουμε ως Κυβέρνηση είναι να καταργήσουμε αυτή την αξιολόγηση την οποία θεωρούμε ως κάτι υποτιμητικό για τον εκπαιδευτικό με τον τρόπο που γίνεται”, τόνισε ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη που έδωσε στην Λαύρα Αργυροπούλου και στο κανάλι «Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα», δείτε στο τέλος το video.

“Η Πολιτεία αυτή τη στγμή έχει συνεχώς τους εκπαιδευτικούς απέναντί της”. Η λογική αυτή τη στιγμή στην εκπαιδευτική πολιτική είναι “όσο πιο αυταρχικοί είμαστε, τόσο το εκπαιδευτικό σύστημα θα αποδίδει”, είπε ο Κώστας Γαβρόγλου

Έχει χαθεί το κλίμα ηρεμίας και συνενόησης στα σχολεία γιατί “υπάρχει άγχος στα σχολεία, με τους νέους θεσμούς που έρχονται και ο εκπαιδευτικός δεν έχει καταλάβει τι είναι, όλη αυτή την πίεση.. με τα οικονομικά των εκπαιδευτικών να είναι σε αδιέξοδο… η εκπαίδευση έτσι δεν έχει μέλλον”

“Σαράντα χρόνια, με το Ν. 1566/85 δεν υπήρχε πρόβλημα με τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Η κα Κεραμέως κατάφερε  και σε αυτό να τα τινάξει στον αέρα,  με παραλογισμούς ….”

“Για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών είχαμε έναν απίστευτο εκβιασμό από την Τρόικα, μας ζητούσε να απολύσουμε εκπαιδευτικούς…”

“Θέλουμε κλίμα ηρεμίας στα σχολεία, ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, έχουμε πρόταση συγκεκριμένη….”

Τι θα γίνει με τις μονιμοποιήσεις των δόκιμων εκπαιδευτικών; Θα περάσουν απο αξιολόγηση;

Πώς θα γίνεται η συντήρηση και επισκευές των σχολικών κτηρίων. Ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μισθοί των εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να γίνει, ποια είναι η πρόταση για αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς

Γιώργος Τρούλης, Οργανωτικός Γραμματέας της ΔΟΕ: “Για οποιοδήποτε νομοθέτημα δεν υπάρχει η παραμικρή συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα…” ” η Υπουργός κάνει μια δυο φορές τον χρόνο συναντήσεις μισής ώρας με τη ΔΟΕ, εθιμοτυπικά, απλά για να πει ότι έκανε συνάντηση”

Δείτε στο video που ακολουθεί τον πρώην Υπουργό Παιδείας και τον Γιώργο  Τρούλη από την ΔΟΕ

Για εγγραφή στο κανάλι «Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα» πατήστε εδώ

Βρείτε και ακολουθήστε τη σελίδα του καναλιού στο Facebook εδώ

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …