ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Δεν προλαβαίνει το ΥΠΑΙΘ να την εφαρμόσει το σχ. έτος 2022 -2023

Διάδωσέ το

 

σχολεία

Το τελευταίο διάστημα πολλές είναι οι διαβεβαιώσεις ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα αρχίσει από το σχολικό έτος 2022-2023 γιατί το επόμενο διάστημα θα έχουμε Συμβούλους Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων, στελέχη που είναι οι αξιολογητές των εκπαιδευτικών. Μάλιστα προετοιμάζεται όπως αποκάλυψε το fresh -education. gr ο σχετικός ηλεκτρονικός φάκελος των εκπαιδευτικών.

Όμως στη διαδικασία για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προορίζονται να συμμετέχουν Διευθυντές Εκπαίδευσης και Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης οι οποίοι θα κάνουν τον προγραμματισμό της αξιολόγησης. Οι Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης όμως δεν έχουν επιλεγεί και ο χρονικός ορίζοντας για να ξεκινήσει η επιλογή τους είναι μακρινός αφού σύμφωνα με την  τροπολογία Κεραμέως είναι από τα τελευταία στελέχη που θα κριθούν μετά  από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης είναι τα δύο  στελέχη εκπαίδευσης που θα προτείνουν τους εκπαιδευτικούς που θα αξιολογούνται σε ετήσια βάση.

Κάθε χρόνο τα παραπάνω στελέχη θα κάνουν τον ετήσιο προγραμματισμό των αξιολογήσεων των εκπαιδευτικών της περιοχής τους και θα τον υποβάλλουν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό  Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Μόνο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν

Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται στη διάρκεια της τετραετίας από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Επιστημονικής Ευθύνης  καθώς και κάθε δύο χρόνια από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης, ως προς την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκειά τους.

Τα παραπάνω ορίζει το άρθρο 77 του ν. 4823/2021

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν  αξιολογούνται γιατί σύμφωνα  με την έκθεση διαβούλευσης του ίδιου νόμου δεν υπηρετούν σταθερά στην ίδια σχολική μονάδα,  όπως αυτό συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και το οποίο αξιολογείται και εξελίσσεται εντασσόμενο συνολικά και διαρκώς στη διαδικασία αξιολόγησης. Η συνέχεια εδώ

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν. Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση.

Δείτε:

Εγκύκλιος: Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων

 Αξιολόγηση Κεραμέως: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται κατά προτεραιότητα

Αξιολόγηση σχολείων: Αναρτήθηκαν οι βαθμοί που έβαλαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου στα σχολεία

Κλίμα ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για μετακινήσεις σε άλλα σχολεία

Βρείτε τη σελίδα του fresh -education.gr στο facebook freshedu

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *