ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Σε ποια σημεία θα βαθμολογήσουν τα σχολεία οι Συντονιστές – Τι θα ψάξουν για να βάλουν βαθμό

Διάδωσέ το

 

“Ορατό είναι το ενδεχόμενο οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου να βάλουν καλή βαθμολογία σε όλα τα σχολεία ή να αναβληθεί η αξιολόγηση -βαθμολόγηση προς το τέλος της σχολικής χρονιάς”

 Πλησιάζει η ώρα που οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού  Έργου θα βάλουν βαθμολογίες στα σχολεία στο πλαίσιο της εξωτερικής  αξιολόγησης.   Η βαθμολογία των σχολείων θα είναι σε όλους τους άξονες του έργου της σχολικής μονάδας και θα γίνει σε δεκάβαθμη κλίμακα.

Την Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης κάθε σχολείου, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης, θα τη φτιάξουν μέχρι τις 20 Ιουλίου και θα την αναρτήσουν στην ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π.

Η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης θα περιλαμβάνει:

τις  ανατροφοδοτικές παρατηρήσεις,  προτάσεις υποστήριξης και βελτίωσης σχετικά με τον Συλλογικό Προγραμματισμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση  των Σχεδίων Δράσης της σχολικής μονάδας,

την τεκμηριωμένη αποτίμηση των λειτουργιών του  σχολείου ανά άξονα (σε δεκάβαθμη κλίμακα),

 τη συνολική εκτίμηση των θετικών σημείων και των  αδυναμιών του σχολείου όσον αφορά τις τρεις λειτουργίες, καθώς και προτάσεις βελτίωσης.

Βαθμολογία όχι μόνο στους άξονες που γίνονται οι δράσεις των σχολείων αλλά σε όλους 

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δε θα βάλουν βαθμολογία μόνο στους άξονες που σχετίζονται με τις δράσεις που έχουν αναλάβει τα σχολεία (δύο, τρεις ή περισσότερες δράσεις από ομάδες εκπαιδευτικών) αλλά σε όλους τους άξονες του εκπαιδευτικού έργου, δηλαδή και στους εννιά ( Δείτε εδώ)

Τι θα ψάξουν οι Σ.Ε.Ε. για να βαθμολογήσουν

Η βαθμολογία που θα βάλουν  οι Σ.Ε.Ε. στα σχολεία τους θα εξαρτηθεί:

  1. Από όσα   διαπίστωσαν μέσω της πλατφόρμας, για το τι έκαναν δηλαδή τα σχολεία με τις δράσεις που ανέλαβαν. Αυτός ο τρόπος μάλιστα, όπως θεωρεί το ΙΕΠ,  διασφαλίζει ότι ο ΣΕΕ θα έχει πλήρη εικόνα για το έργο του σχολείου.
  2. Από την εξέταση  τεκμηρίων για το έργο του κάθε σχολείου ευθύνης τους.

Τα παραπάνω θα γίνουν χωρίς καθορισμένα κριτήρια.

Τι αναμένεται να γίνει στη συνέχεια με την αξιολόγηση

Το επόμενο διάστημα περιμένει πολλή  δουλειά τους ΣΕΕ αν αναλογιστεί κανείς  ότι ο κάθε ΣΕΕ έχει 30 σχολεία περίπου στην παιδαγωγική του ευθύνη, δηλαδή θα βαθμολογήσει περίπου 270 άξονες  σε όλα τα σχολεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Αν υπάρξουν ΣΕΕ που δεν θα δείξουν κατανόηση για το τι έχουν τραβήξει τα σχολεία τα τελευταία 2 χρόνια με την πανδημία και απαιτήσουν τεκμήρια σχετικά με την αξιολόγηση, θα κάνουν τα σχολεία να τρέχουν να τα βρουν τη στιγμή που αυτά δεν έχουν καθοριστεί.

Η διαδικασία της βαθμολόγησης  θα φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς ΣΕΕ που θα  αναγκαστούν να αξιολογήσουν τα σχολεία ευθύνης τους, ανά θεματικό άξονα σε 10βαθμη κλίμακα, χωρίς στην ουσία να έχουν καλή εικόνα. Η μόνη εικόνα που θα έχουν, ειδικά για τους άξονες εκτός δράσεων, θα είναι μόνο από την έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης. Αποτέλεσμα όλων αυτών που προβλέπονται θα είναι εικονικές βαθμολογίες σχολείων ανάλογα με την “αίσθηση” που θα εκπέμπει κάθε σχολείο ή πόσο αποτελεσματικά γράφει “εκθέσεις” που θα οδηγήσουν σε “άλλες καταστάσεις“.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η διαδρομή  αυτής της εκπαιδευτικής αξιολόγησης “λάστιχο”  με τις συνεχείς παρατάσεις, αλλαγές ημερομηνιών και την ισχυρή  παρουσία των ενιαίων κειμένων, κάνουν ορατό το ενδεχόμενο οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου να βάλουν καλή βαθμολογία σε όλα τα σχολεία ή να αναβληθεί η αξιολόγηση -βαθμολόγηση προς το τέλος της σχολικής χρονιάς,  κάτι που  θα αποδομήσει την εικόνα της αξιολόγησης, όπως έως τώρα έχει προβληθεί.

Πηγή: fresh education.gr για όσες ιστοσελίδες   αντιγράφουν. (Υπενθυμίζουμε ότι βασικός κανόνας, σε όσους θέλουν να είναι στο χώρο της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, είναι η αναφορά  της πηγής)

Καθυστέρηση στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης

Χωρίς self-test θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα

Υπουργείο Παιδείας: Την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, μετά τις διακοπές του Πάσχα, αρχίζουν τα μαθήματα

 freshedu

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *