Εξαδάκτυλος – Όμικρον: Θα υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία υπηρεσιών και επιχειρήσεων

Διάδωσέ το

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία υπηρεσιών και επιχειρήσεων,  λόγω τη υπερμεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον που θα οδηγήσει σε απουσίες προσωπικού, τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στο OPEN

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, οι ανεμβολίαστοι πάνω από 50 ετών κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Όμικρον ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί  με τρεις ή δύο δόσεις είναι προφυλαγμένοι.

Για τα σχολεία ο  κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι δεν γνωρίζει τι θα αποφασίσει η Επιτροπή, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα και τήρηση των όσων αποφασιστούν γιατί το φαινόμενο με την Όμικρον θα εξελιχθεί πολύ γρήγορα.

Σε περίπτωση που τα σχολεία ανοίξουν, τα ερωτήματα εκπαιδευτικών και γονέων, που λαμβάνει το fresh education.gr, είναι ποιος θα κάνει μάθημα στις τάξεις των εκπαιδευτικών που θα απουσιάζουν λόγω νόσησης/καραντίνας, των ίδιων ή των παιδιών τους, διότι σε σε πολλές περιπτώσεις, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν υπήρχε αντικατάσταση εκπαιδευτικού που απουσίαζε  από το σχολείο και οι γονείς αναγκάζονταν και κρατούσαν τα παιδιά τους στο σπίτι γιατί το σχολείο δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην κάλυψη των ωρών των εκπαιδευτικών που απουσίαζαν.

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *