Σχολεία: Πόσοι εκπαιδευτικοί θα απουσιάζουν τη Δευτέρα 10/1;

Διάδωσέ το

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Ειδικών για να αποφασίσει αν τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, χωρίς να έχει στη διάθεσή της καθοριστικά στοιχεία.

Η θέληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, όπως αποτυπώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά, χωρίς όμως να έχεi κάνει καμία ενέργεια για να διαπιστωθεί το κρίσιμο στοιχείο της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία  τη Δευτέρα 10/1.

Έτσι μέχρι σήμερα 4/1/ 2022,  δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια (π.χ εγκύκλιος), με σκοπό να  καταμετρηθεί  το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα είναι διαθέσιμο για να υποδεχτεί τους μαθητές και να αρχίσουν τα μαθήματα από Δευτέρα, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση.

Το fresh-education, τις δύο τελευταίες ημέρες, δέχεται πληροφορίες ότι μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών και παιδιών τους,  ήδη νοσoύν από κορονοιό ή είναι στενές επαφές και από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώνονται, μάλλον θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σε ερώτηση που του έγινε σήμερα σε εκπομπή της ΕΡΤ1, για το τι θα γίνει με την αναπλήρωση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω νόσησης,  δεν απάντησε συγκεκριμένα, αλλά απλά ενημέρωσε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια.

Γαλλία

Ένα ανησυχητικό σημείο στον τομέα της εκπαίδευσης είναι οι απόντες εκπαιδευτικοί, όπως δημοσιεύει η naftemporiki.  Σύμφωνα με εκτιμήσεις  το 30% των εκπαιδευτικών μπορεί να είναι θετικό στην Ομικρον στην αρχή της σχολικής χρονιάς με τον Γάλλο  υπουργό Παιδείας να παραδέχεται ότι ο Ιανουάριος θα είναι κρίσιμος για την Εκπαίδευση.

Γ. Παυλάκης: H διδακτική διαδικασία θα διαταραχτεί σοβαρά

Τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία και στις οικογένειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών κρούει με ανάρτησή του ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο γιατρός – ερευνητής από τις ΗΠΑ, προβλέπει ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και στη συνέχεια θα κολλήσουν και θα νοσήσουν και οι γονείς τους  

Ο Γιώργος Παυλάκης, σχολιάζοντας τις διαρροές της κυβέρνησης ότι το νέο πρωτόκολλο θα προβλέπει να κλείνουν οι τάξεις όταν τα κρούσματα θα είναι 30%+1, επισημαίνει ότι η διδακτική διαδικασία θα διαταραχτεί σοβαρά και γρήγορα και αναρωτιέται τι θα γίνει εάν καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων 1 με 2 εβδομάδες.

Ο ερευνητής – γιατρός επισημαίνει ακόμα ότι τα μακροχρόνια επακόλουθα της μόλυνσης από τον κορωνοϊό δεν είναι γνωστά, «αλλά ξέρουμε ότι ο ιός αφήνει πολλά προβλήματα σε ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που έχουν χρόνια νόσο».

Διαβάστε επίσης:

Λινού – άνοιγμα σχολείων: Μόνο με self test τα σχολεία θα κλείσουν

Κόπτσης – σχολεία: Αλίμονο αν δεν γίνονται self test σε μαθητές και δηλώνονται αρνητικοί στην πλατφόρμα

 www.facebook.com/freshedu

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *