Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανάληψη υπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών από Τετάρτη 17 Αυγούστου

Διάδωσέ το

Νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2022

Από την Τετάρτη  17 Αυγούστου έως την Τρίτη 23 Αυγούστου ( το fresh -education διόρθωσε εδώ την καταληκτική ημερομηνία σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ) η ανάληψη υπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σύμφωνα με  σχετική εγκύκλιο  που αναμένεται να δημοσιεύσει το Υπουργείο Παιδείας.

Το fresh -education.gr υπενθυμίζει επίσης τις διευκρινιστικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την ανάληψη υπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του περασμένου σχολικού έτους

.. η φυσική παρουσία των εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Π.Ε. ή Δ.Ε. διορισμού είναι απαραίτητη για την ανάληψη υπηρεσίας.

Επιπροσθέτως, θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

 Εκπαιδευτικοί που αδυνατούν να παρουσιαστούν στην περιοχή διορισμού, για σοβαρούς λόγους υγείας είτε λόγω εγκυμοσύνης, λοχείας, οφείλουν να παρουσιαστούν σε Διεύθυνση Π.Ε. ή Δ.Ε., αντίστοιχα, πλησίον του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να ορκιστούν και να αναλάβουν υπηρεσία. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων αυτών, στην αρμοδιότητα και στη διακριτική ευχέρεια των οποίων έγκειται η όλη διαδικασία, αφού προβούν στον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών των ανωτέρω εκπαιδευτικών, υποχρεούνται να αποστείλουν άμεσα το πρωτόκολλο ορκωμοσίας, την πράξη ανάληψης υπηρεσίας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις Διευθύνσεις Π.Ε. ή Δ.Ε. όπου διορίσθηκαν οι παραπάνω εκπαιδευτικοί, ενημερώνοντας παράλληλα και τη Διεύθυνση Διορισμών-Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ.

  Σε περίπτωση που εκπαιδευτικοί οι οποίοι πάσχουν από κορωνοϊό COVID -19 και στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης της νόσου αδυνατούν να παρουσιαστούν στην περιοχή διορισμού τους κατά τις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και επιθυμούν παράταση ολίγων ημερών, ο χειρισμός του εν λόγω ζητήματος έγκειται στον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης [ύστερα από συνεννόηση με τον εκπαιδευτικό]. Επισημαίνεται ότι κατά την ανάληψη της υπηρεσίας ο εκπαιδευτικός οφείλει σε κάθε περίπτωση να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση μετά των σχετικών ιατρικών εγγράφων, από το περιεχόμενο των οποίων θα αποδεικνύεται ότι δεν προσήλθε στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας εντός της οριζόμενης προθεσμίας επειδή έπασχε από κορωνοϊό COVID -19 ή για συναφή με αυτόν λόγο προστασίας της δημοσίας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, ότι σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 41 του ν.3528/2007 (26 Α’) (περί αξίωσης μισθού) και της παρ.3 του άρθρου 19 του ιδίου νόμου (περί ανάληψης υπηρεσίας). Ειδικότερα στα εν λόγω άρθρα ορίζεται αντίστοιχα ότι«3. Η αξίωση του υπαλλήλου για το μισθό αρχίζει από την ανάληψη υπηρεσίας» και «3. Αφετηρία υπολογισμού του χρόνου υπηρεσίας των υπαλλήλων αποτελεί η χρονολογία δημοσίευσης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της πράξης διορισμού, με την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται μέσα σε ένα (1) μήνα από την κοινοποίηση της πράξης διορισμού, αλλιώς η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας».

Διαβάστε μόνο στο fresh -education.gr:

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Πώς θα τοποθετηθούν στα σχολεία

Δημοτικά σχολεία: Τι αλλάζει στο ωράριο εκπαιδευτικών – Ποιοι πάνε ολοήμερο και ποιοι πρωινό

Επιλογή Διευθυντών σχολείων: Εκπαιδευτικοί θα κρίνουν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για τα προσόντα τους

 freshedu

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *